Жена прави гимнастика за очи

ГИМНАСТИКА ЗА ОЧИ – 5 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И КОМФОРТ

In Без категория, Сухо око by superoptic

Днес ще ви разкажем за нещо, което повечето от нас занемаряват – гимнастика за очи. Има ли нещо по-ценно от нашия зрителен орган? Те са най-важният инструмент, който притежаваме, за да се наслаждаваме на всичко, което ни заобикаля.

Но колко често мислим за здравето на нашите очи? Седенето пред компютър, гледането на телевизия и дългите часове, прекарани в социалните мрежи, могат да предизвикат напрежение и умора в очите.

Затова е важно да се грижим за тях, като извършваме няколко полезни упражнения.

  1. Повдигнете погледа си и въртете очите срещу часовниковата стрелка, след това в посока часовниковата стрелка. Това упражнение подобрява кръвообращението в очите и ги освежава.
  2. Затворете очите и поставете дланите си върху тях, така че да не допускате светлина да прониква. Тази практика помага да се релаксират очите и да се намали напрежението.
  3. Гледайте на близко разстояние за около 10 секунди, след което прехвърлете фокуса си на далеч за същото време. Това упражнение подобрява гъвкавостта на мускулите в очите и намалява умората.
  4. Плъзнете погледа си нагоре и след това надолу, наляво и надясно, като опитвате да следвате краищата на очите си. Този процес може да укрепи мускулите и да подобри фокуса на зрението.
  5. Нежен масаж на околоочната зона може да помогне да се релаксират мускулите и да се подобри циркулацията на кръвта в областта на очите.

Забравете за работата си за няколко минути и изпълнете тези упражнения. Гимнастиката за очи не само ще ви помогне да се чувствате по-освежени и да намалите напрежението в очите, но и ще поддържа зрението ви оптимално. Гимнастиката е лесен и важен начин да се грижим за този невероятен дар, който имаме.

Грижете се за себе си и за своите очи – те са прозорецът към света!

Единствената цел на тази статия е да образова и повиши знанията на читателя. Все пак трябва да помним, че никоя информация не може да замени медицинския съвет, или консултацията с фармацевт.